En ole kiihkoilija. Kiihkon paikalla on hiljainen ihmettely.

 

Kirjoitan alla joulupaastosta, joka on käynnissä. Mutta tässäkin tolkku mukaan! Jos tietää, että oma terveydentila vaarantuu ruokapaaston vuoksi niin ei pidä paastota itseään terveydellisiin vaikeuksiin.

 

Raamatun lisääntymiskäskyä ällistelen enkä hyväksy sitä. Se kääntyy syntyneiden lasten etua vastaan ja se on myös tulevien sukupolvien edun vastainen. Olen väestösuunnittelun kannattaja.

 

Jokaisella maapallon ihmisasukkaalla täytyisi olla jonkinlainen lisääntymismoraali.

 

Ei ole oikein niinkään, että esimerkiksi suomalaisilla nuorilla kasvaa väestöahdistus ja taas jossain toisaalla eletään häikäilemättömän suruttomasti ja itsekkäästi.

 

Kaipaan planeetallemme lisääntymismoraalia!

 

*

 

Kun olen kokenut voisinko sanoa mittavia paranormaaleja ilmiöitä niin eikö se todista kristinuskoa oikeaksi? Ei se välttämättä todista. Nämä ilmiöt tietenkin ovat hätkähdyttäviä.

 

*

 

Kriisini ovat olleet opettavaisia enkä ole tilannut niitä. Olen elänyt ne, kärsinyt ne. Silloin ne on myös huomioitava ajattelussa.

 

Samoin kuin kaikki tieteellinen tieto.

 

On kuvottavaa epärehellisyyttä mitätöidä opin vuoksi tieteellistä tietoa ja sitten kuitenkin sairaustilanteessa hakea hoitoa, joka perustuu tieteelliseen tietoon.

 

*

 

Mietin, että kuulun ortodoksien hiljaisiin. Otaksun, että heillä on sijansa. Toinen vaihtoehtohan olisi kirkosta eroaminen.

 

*

 

Suurin on rakkaus… Niin, tuon kohdan Raamatusta olen kyllä tulostanut seinälleni aina luettavaksi. Tiukassa ja tympäisevässä hetkessäkin.