Jos käyttää pandemiasta nimitystä virustason maailmansota niin se sitten on käynnissä. Tapahtuu hyökkäysaaltoja ja maallikkona arvioin, että alkuaallot ovat saapuneet mutteivät vielä suuremmat aallot. Painotan tätä maallikon arvioksi.

 

Olen ihmistyyppinä sellainen, etten pysty tyytymään tilannekatsauksiin. Kaikissa sodissa annetaan päiväkohtaisia tilannekatsauksia ja niissä tietenkin kerrotaan mitä kerrotaan ja tarkoituksena on valaa uskoa ja välttää paniikin lietsominen. Se on ymmärrettävä tavoite.

 

Mutta jos käytän ilmaisua päämaja niin jossain sen pitää olla eikä päämaja voi tyytyä tilannekatsauksiin. Päämajan on kyettävä tekemään johtopäätöksiä. Sen on nähtävä suuret linjat ja painopisteet ja yritettävä hahmottaa tulevaisuutta sekä tiedostaa käytettävissä olevat voimavarat.

 

Kaikissa yhteiskunnissa on valtava paine jatkaa sitä mikä edelsi pandemiaa. Jatkaa ja enentää sitä. Kyllähän me sen kaikki huomaamme. Sitä käsikirjoitusta eletään.

 

Tämä ei välttämättä ole vastapuolen käsikirjoitus. On mahdollista, että virustaso näkee ihmisen ainoastaan eläimenä, jonka määrällinen kasvu on mennyt liiallisuuksiin. Tämä totta kai tympäisee itsensä suurenmoistajaa ja kielipelien pelaajaa, ihmistä.

 

Liikkumisen välineet kuljettavat ihmisiä ja samalla myös vihollista.

 

Käsitän - edelleen maallikkona - että viruksia aina on ja tulee olla mutta jokin aikakauden syvän murroksen aiheuttava erityisyys voi olla nyt käsillä.

 

Kun ei ole Pekka Kuusen peräänkuuluttamia ohjausjärjestelmiä ihmisessä niin ohjaus tulee sitten virustasolta.

 

Päämajassa tapahtuu eikä ole tarkoitus tunkeutua sinne, pääsyä ei ole miten sitten päämaja käytännössä hahmottuukaan.

 

Mutta ne jotka eivät tyydy päiväkohtaisiin median tilannekatsauksiin pohtivat vakavin mielin mitä todella elonkehässä on tapahtumassa ja mihin ihminen planeetan rajoissa on osallistettu.