Viisaat tietävät tästä asiasta enemmän, joten kaipa jostain löytyy parempaa tietoa. Tässä vain hapuilen muutaman sanan otsikon puitteissa.

 

Jos toimeentulo on palkkatyössä eikä elämä luista haluttua rataa niin stressi on valtava. Omat kriisini aiheuttivat huikaisevan stressin.

 

En koskaan tahdo avata kaikkea.

 

Ihminen pelkää, hän tuntee olevansa satimessa vaikkei olisi tehnyt rikosta eikä sinänsä virheitä työssään. Jotkut kriisit aiheuttavat hyvin suurta pelkoa mitä lisää koettu penseys, vaikeneminen, tylyys. Jotkut kokemukset voivat olla oman pään sisäisiä ja jotkut reaalisia.

 

Olen ollut muutaman kuukauden vanhuuseläkkeellä.

 

Tänään olen henkisesti pirteämpi kuin aikoihin mutta ruumis kipuilee. Kipu kiertää, sitä on eri paikoissa. Mutta arvelen, että kyseessä on toipumisprosessi.

 

Juuri tätä ei osannut arvata etukäteen eikä siitä ollut tietoa. Luulisin, että aiheesta pitäisi tiedottaa ihmisille silloin kun he ovat matkalla eläkkeelle.

 

Ei alakaan kuin napista painaen hehhehheevaihe ja kukoistus elämässä vaan tulevat kivut! Kovat kivut!

 

Ihmisen elimistö hakee tilaansa. Sen kerrostumat oireilevat, sen historia oireilee. Mille ei ole ollut ennen eläköitymistä tilaa niin sille työntyy tila eläkkeellä.

 

Näin tämä kipuilu on hyvän merkki vaikka tietenkin tuskallista.

 

Totta kai on senioreita, jotka säteilevät muhkeaa terveyttä eläkkeellä ja he tekevät näyttäviä voimisteluliikkeitä eikä heitä koske se purkautuva stressihistoria mihin tässä viittaan.

 

Ei saisi hermostua, jos eläkkeellä on käytävä läpi kipuprosessi. Kun elimistö uskaltaa olla kipeä.