Se on alla:

 

VILLASUKKIA TARVITAAN AINA

 

Olen sitä mieltä, että olemme vanhan ja uuden maailman rajalla. Arviooni vaikuttavat ilmastonmuutos, ihmistsunami ja epäilys pandemia-aikakaudesta, jolloin pandemiat toistuvat ja ihmiskunnan täytyy sopeutua asiantilaan.

 

Uuden pitää sisältää jotain uutta, mutta niin, että kaikkea vanhaa ei tarvitse hylätä.

 

No niin, asiaan. Olen aina joskus saanut villasukkia ja ostanutkin niitä. Mutta milloinkaan en ole tutkinut villasukkien neulomisen historiaa ja sitä miten neulominen käytännössä tapahtuu.

 

Nyt olen tutkaillut hieman neulomisen pitkää historiaa ja katsoin videon, jossa opetettiin villasukkien neulomista käytännössä.

 

Taustalla liikkui epämääräinen ajatus, että jospa itse oppisin neulomaan sukkia. Kun asiasta ei kenelläkään puhu ääneen, niin ei tarvitse hävetä, jos homma ei toimi.

 

Ennen kuin katsoin videon, niin ajattelin, että ehkä oppisin neulomaan, jos en sentään villasukkia niin villaputket. Nekin varmasti peittäisivät mukavasti jalat. Ihmisen jalkahan ei ole putki vaan siinä on sellainenkin kuin kantapää ja siitä eteenpäin jatkuva jalkaterä, jolloin siis kantapäätä vastakkaisesta päästä kasvavat varpaat.

 

Sukan neulominen aloitetaan varrella mutta sitten alkaa pian jännitysnäytelmä, koska on mentävä kohti kantapäätä. Jos kantapäästä selviää hengissä, niin sen jälkeen jatkuu suorempi osuus mutta eihän se metriä pysty jatkumaan. Ei missään sukassa jatkuminen ole metrin pituista! Silloin olisi hankala liikkua.

 

Sukka täytyy osata myös päättää kun varpaat ovat loppuneet. Villasukat eivät pääty miten sattuu.

 

Videon jälkeen olin täysin lannistunut mutta myös oivaltanut kiitollisuuden aiheen. Se kiitollisuus kuuluu kaikille, jotka ovat menneinä aikoina osanneet neuloa sukkia ja muita neulomisen tuotteita. Ja tietysti heille, jotka tänään osaavat neuloa.

 

Käsittääkseni sotien aikana kotirintamalta lähetettiin miehille myös villasukkia.

 

Uudessakin maailmassa tarvitaan villasukkia.

 

Mainio on elävälle sukka, pitkää matkaa varten kuuluu ruumiin sukka.