Yksityisyys tarkoittaa muuta kuin julkista.

 

Muuten jos tänään sanotaan, että joku romaani on hyvä tai tärkeä sen vuoksi, että se paljastaa ja julkaisee yksityisyyttä niin en osta tätä perustelua. Romaanin pitää toimia hahmojen kanssa. Hahmot riittävät ja tietenkin romaanin hahmojen rakentamisessa kirjailijan on lupa käyttää koko elämänkokemustaan.

 

Erittäin epämoraaliseksi asia menee, jos joku kynäilijä luvatta paljastaa toisen ihmisen yksityisyyttä siten, että toinen ihminen on selkeästi tunnistettavissa ellei sitten suoraan nimetty.

 

Ei ole kovin korkealuokkaista, jos julistautuu toisen ihmisen yksityisyyden asiantuntijaksi. Nimenomaan asiantuntijaksi, ylimmäiseksi tietäjäksi.

 

Jo kuolleiden henkilöiden yksityisyyttä on helppo loukata.

 

*

 

Yksityisyydestä tuli heti mieleen tietosuoja ja sitähän me kaikki tarvitsemme.

 

*

 

Tässä nyt vain muutama poukkoileva ajatus…

 

Joskus ihminen on siinä tilassa sisäisessä kärsimyksessään, että paljastaa liikaa yksityisyydestään. Asettautuu petojen hyväksikäytettäväksi ja maalitettavaksi.

 

*

 

Voisi kysyä, mikä on SUOMALAISEN YKSITYISYYDEN HISTORIA JA TULEVAISUUS.

 

Mielestäni suomalaisia on ainakin leimannut voimakas pyrkimys omaan yksityisyyteen ja samalla toisten yksityisyyden kunnioittamiseen.

 

Suomalaiset ovat olleet erityisen yksityinen kansa. Se on meidän perinteemme, josta nousemme nykyhetkeen.

 

*

 

On sellainenkin ilmiö kuin hyvinvoivat erakot.

 

Juuri erakkous kiehtoo, liehtoo ja kutsuu.

 

*

 

Kristinuskon traditiossa on erakkokilvoittelijoita.

 

*

 

Katson vaellusvideoita missä vaeltajat kokevat pettymyksenä mikäli aiotulla leiriytymispaikalla on jo muita. Silloin etsitään uusi rauhallisempi paikka, yksityinen paikka. Ei haluta olla julkisella paikalla.