Ilmeisesti viime päivinä on käyty jonkinlaista kalkkiskeskustelua. En kommentoi sitä tarkemmin.

 

Äkisti tulee mieleen ilmaisu poliittinen broileri. Pikkuvanha pikkutakkinen nuori, joka ilmeilee siten, että nousisi mahdollimman nopeasti poliittisella kentällä. Broileri haistaa sen missä ja miten on nousuhissi olemassa.

 

Sellaiset nuoret ajassaan, jotka ovat poliittisia broilereita, eivät ole olleet minua henkisesti lähellä koskaan.

 

Itse asiassa voisi sanoa niin, että poliittiset broilerit eivät ikinä osallistuisi Elokapinaan, koska se on vastoin heidän antureitaan ja nousupyrkimyksiään. (Huomautan, etten ole katujen valtaamisen kannattaja sinänsä, mutta käsitän maailmantuskalla varustettua nuorta, joka ei laisinkaan ole poliittinen broileri. Ei peluri ja hyödyntavoittelija.)

 

Olen kirjoittanut vaarallisista ihmisistä viitaten teokseen Aud Dalsegg & Inger Wesche Vapaaksi psykopaatin otteesta. Vaarallinen ihminen ei muutu koskaan. Hän on myös hyvin vanhana vaarallinen. Tietyllä tavalla hän ei ole kalkkis vaan iskee yhä vielä virkistyneenä mikäli mahdollista.

 

Haluaisin kysyä poliittisilta broilereilta, jotka noste kohottaa hyvin korkeisiin asemiin, mitä mieltä he ovat Pekka Kuusen kirjasta Tämä ihmisen maailma (julkaistu vuonna 1982). Mielestäni poliittiset broilerit väistävät tämän kirjan sanoman inholla ja väristyksellä, jos siitä edes tietävät.

 

Blogissani olen iän paikalle yrittänyt sijoittaa käsitettä HAVAHTUMINEN. Se ei ole iästä kiinni. Se on eräänlainen kohtalo ja elämän antaminen. Joillekin elämä on antanut kyvyn havahtua ikään kuin aistin kaltaisena. Kun kyseessä on aisti niin sitä ei voida opettaa.

 

Kriiseillä on merkitystä. Jotkut jo varhain joutuvat kohtaamaan kriisejä, jotka vaikuttavat loppuelämään.

 

Elämä saattaa olla myös yllättävän kriisitöntä vaikka takana on pitkä elämä. On vain ollut aina niin hyvin ja seesteistä.

 

Kalkkis? On parikymppisiä kalkkiksia ja kahdeksankymppisiä kalkkiksia. On parikymppisiä kalkkisten vastakohtia ja on kahdeksankymppisiä kalkkisten vastakohtia.