Aluksi vain se, että olen kiinnostunut maallikko. Minulla ei ole poliittisia sidoksia eikä pyrkimyksiä enkä tahdo edes vaikuttaa mitenkään.

 

Ajattelen ääneen ja jos tahdot lukea ääneen ajattelemisiani niin teet siinä valintasi. Kiitos kuitenkin lukemisesta nyt ja aina.

 

Olemme eläneet planetaarisen epävarmuuden aikaa pandemian takia ja elämme sitä. Itselleni epävarmuus on perusjuttuja melkein kaikessa.

 

Mitä pandemiaan tulee niin ihmiset tahtoisivat luotettavan pelastusrenkaan, huojennuksen. Pääsyn tilanteesta pois.

 

Onko rokote sellainen?

 

Meillä median viestintää voi kutsua lähteen perusteella valtamediaksi tai vaihtoehtomediaksi. Näin on tapahtunut viestinnässä. Tämä on valtava viestintäkulttuurin muutos, joka ilman muuta paisuu.

 

Aina tulee olla lähdekriittinen.

 

Tällä hetkellä lähteitäni mainitsematta vaihtoehtomedia suhtautuu koronarokotteeseen empien, jopa jyrkän kielteisesti ja sitä on aika lailla mahdoton sivuuttaa.

 

Maallikko saa kuvan siitä, että rokotteen ehkä ilmenevät haittavaikutukset ovat 1) nopeasti tulevat ja 2) joskus myöhemmin tulevat haitat.

 

Silloin on kysyttävä milloin myöhemmin? Ja mitä ne ehkä ovat?

 

Näin syntyy välipäätös, että rokotteen ottamalla ottaa kehoonsa epävarmuustekijän. Tämä epävarmuustekijä varmastikin on yhteyksissä lähtökohtaiseen terveystilanteeseen.

 

Jokainen harkitsee itse oman kohtansa. Se on vaihtoehtomedian sisältö sivuuttamalla helpompi.

 

Tällä hetkellä en ole itse saanut rokotetta. Asiaa on pohdittava ja oltava kuuntelulla.

 

Totta kai ihmiset tahtovat oikeuttaa oman ratkaisunsa ja puolustaa sitä. Se on arjen psykologiaa.