Ihmistsunamilla tarkoitan väestönkasvua vuodesta 1900 tähän hetkeen. En käytä sanaa väestöräjähdys, koska räjähdyksen jälkeen jokin on räjähtänyttä.

 

Ihmistsunamista pitäisi tulla mieleen vyöryvä vesivoima. Se on voimassaan aktiivinen ja etsii mahdollisuuksia vyöryä sinne minne se vain ikinä pääsee. Se murtaa rajoja ja esteitä.

 

Tämä aktiivinen voima on nyt rajallisella alueella mitä nimitämme maaplaneetaksi. Planeetta ei paisu, ihmismäärä paisuu. Havahtunutta ihmistä tämä huolettaa. Kuvia nousee hänen mieleensä.

 

Arvioin, että kaupungistuvalle ihmistsunamille on ominaista järkyttävä välinpitämättömyys. Ihmispaljoudessa on niitä, jotka hukkuvat siihen. Jos ihmisellä ei ole lähipiiriä, hänellä ei ole mitään.

 

Tietenkin maksukyky vaikuttaa asiaan. Mutta työn menettäminen, työttömyys, asunnottomuus… sairastuminen, vammautuminen… avioero… päihteiden tulo kuvioon… rikostelu…

 

Ihmiset saattavat olla säyseitä syrjäytymisessään. Syntyy kuitenkin raivon purkauksia.

 

On arvioitavissa erilaisten raivoilmiöiden voimistuminen. Liikenneraivo, jonotusraivo, ruuhkaraivo, katuraivo, psykoottinen raivo, kaunainen raivo.

 

Ihmistsunami on täynnä erilaisia taisteluita. - Valtataisteluita. Raivokkaita valtataisteluita.

 

Raivokkaita taisteluita elintilasta ja onnistumisesta.