Siinä missä pöyristellään suuri johtaja rauhaantuu näkemään läpi. Hänen on kyettävä näkemään rikkomisten ja sirpaleiden läpi oleelliseen. Ytimeen. Missä suuria johtajia opetetaan? En usko, että pystytään opettamaan. Käy niin, että suureksi johtajaksi synnytään ja sitten koulutus ja elämänkokemus kyllä antavat lisää edellytyksiä toimia suurena johtajana.

 

Kun pieni pyrkyri laitetaan niin sanottuun johtamiskoulutukseen niin kaiken oppimansa hän käyttää pienessä pyrkyryydessään ja ilmojen haistelussa. Mitä hän osaa se on narsismin välinettä.

 

Joe Bidenin olisi nyt osoittauduttava suureksi johtajaksi. - Trump oli ilmeisesti sokeutensa huipussa loppiaisen puheessaan. Hän ei nähnyt sitä voimakenttää mihin hänen sanansa upposivat. Jos Trump kummastelee kongressitalon tapahtumia niin hän on täysin vieraantunut alla kuvaamastani Meikäläisliikkeestä. Juuri sen johdossahan hän on ollut ikonina. Toiveiden merkkinä. Toiveiden sanoittajana. Tuon liikkeen realismin edunvalvojana. Sen käsittämän realismin.

 

Tapahtui ikäviä asioita. Kiistämättä. Hyvin surullisia asioita. Mutta tapahtui myös heittäytyminen, jota siihen osallistuneet pitivät urhoollisuutena. Asettautumisena ihmistikkatauluksi seurauksista piittaamatta ja näillä näkymin kyllä jaetaan ymmärtääkseni pitkiä vankeustuomioita. Aika sen kertoo.

 

Voisi sanoa niin, että loppiaisena Trump puhui ja sen seurauksena monet ihmiset pilasivat tulevaisuutensa. Hän puhui ihmiset kokemaan petetyksi tulleen syvimpiä tuntoja. 

 

Olla petetty... mitä hirmuisia voimia siitä alkaakaan kasvaa...

 

Trump puhui ihmiset tilaan missä Meikäläisyysliike muhkeili eikä siinä ajateltu henkilökohtaista parasta.

 

*

 

Kun suuri johtaja näkee läpi niin hän oivaltaa, että samalla pelottomalla heittäytymisellä mennään myös rintamalle. Sotiin. Puolustamaan maata. Tätä näkymää suuri johtaja ei halveksi eikä pöyristele. Sehän on oikein suunnattuna puolustava voimavara.

 

*

 

Suuri johtaja on keksijä, löytäjä. Hän keksii ja löytää sitä mitä pöyristelijät eivät ikinä löydä eivätkä keksi.