Tänään eletään koronaviruspandemiaa. Jos on toiveikas niin kun tämä pandemia päättyy, sitä ei seuraa nopeasti uusi pandemia uudessa muodossa. Tässä en ole toivoa täynnä.

 

Kun olen kirjoittanut käsitteellä ihmistsunami niin se on mielestäni napakin ilmaisu väestökehityksestä vuodesta 1900 vuoteen 2020. Kun kehitys on ollut paperille piirrettäessä valtaisan tsunamiaallon muodostuminen niin se on totuuden tunnustamista eikä mitään ihmisvihaa.

 

Läheltä yksittäinen ihminen on yleensä viehättävä, liikutuksen aiheuttava, haavoittuva, välitettävä elollinen olento. Mutta yhteen laskien syntyy ihmistsunami, joka aiheuttaa voimakentän tälle planeetalle. Se vaatii, ruhjoo. Se hyökyy yli ja juuri tässä tulee mieleen Darwinin Lajien synty.

 

Vaativuus ja ruhjovuus on menestyksen merkki. Menestys on aina kasvua. Menestys ei tunne muuta kuin kasvun. Siksi elonkehä lakineen rajoittaa kasvun. Kaikkia menestysolentoja kohtaa romahdus. Lopulta. Menestysolentojen määrä romahtaa, koska elonkehä puuttuu peliin. Olemassaolon lait.

 

Meillä on maaplaneetalla ihmistsunami, joka on nerokas liikkuvuutta edistävien koneiden keksimisessä. Liikkuvuutta edistävät koneet edistävät myös virusten liikkumista.

 

Yhdentyvä elämäntapa taloudellisine perustoineen edistää virusten liikkumista. Tänään ihmisiä viedään pakkoaskeesiin ja se aiheuttaa hirmuisen tyytymättömyyden. Ahmintakulttuurin aspekti on päästä liikkumaan ja kuluttamaan rajoituksetta. Sitä kutsutaan vapaudeksi. Niin ahmintakulttuuri kääntää orjuuden vapaudeksi. SInun on pakko kuluttaa mutta saat hieman itse päättää mitä kulutat.

 

Voisi sanoa niinkin, että askeettinen kristillisyys elämäntapana on vallankumousliike kuten myös askeettisuus ilman uskontoa. Askeettinen elämäntapa on isku vasten ahmintakulttuurin naamaa.

 

Kasvu on tuottanut työpaikkoja. Ne ovat siten perustuneet rajoittamattomaan kasvuun eikä se nyt vain Darwinin mukaan ole mahdollista.

 

Oikeastaan kun puretaan ihmisviisauden meikit ja maskit niin paljastuu eläin mikä ei erotu muista menestyseläimistä.

 

Tämä on erittäin ahdistava asia kristitylle. Ei ole mitään syytä suhtautua halveksuen ja mitätöiden Darwiniin.