Seuraan tuubista myös eri kulttuureiden keittiöitä. Aika pitkälle tuntuisi olevan niin, että keittiöt perustuvat lihaan. Toki laitetaan sinfonisia ruoka-annoksia, joissa on mukana kasviksia. Mutta ei sieltä liha ole unohtunut eikä kai vähentynyt. Toisin sanoen, jos lihansyönnin vähentämistä pidetään ympäristötavoitteena niin kyllä siinä herkkusuun makunautinto menee edelle. Lisäksi on kysymys ruokabisneksestä tässä ja nyt. - Kun ruokaperinteet nojaavat lihaan niin ei niitä noin vain ympäristöhavahdus muuta. - Tosin en ole tutkinut lihansyönnin tilastoja. Mutta esimerkiksi katukeittiön tasalla lihaa tarjotaan monin monituisin versioin ja näyttä tekevän kauppansa. - Monikulttuurisuus on erilaisia liharuokiin liittyviä oivalluksia.