Sanomalehti Pohjalainen julkaisi tänään alla olevan juttuni. 

Lukijoilta: Henkilöturvaaminen ja presidentit

 

Trump ja Putin vierailivat siis Suomessa. Mitään pahaa heille ei täällä tapahtunut. Se juuri oli parasta mitä heille pystyimme antamaan. Näimme toimia, jotka viittasivat turvasuunnitteluun ja turvakäytäntöihin. Suomen poliisi oli tässä mukana. Mutta mukana olivat myös mahdolliset terroristit. He eivät päättäneet iskeä maaperällämme.

Meidän tavallisten kansalaisten paras suoja on tietenkin se, että emme ole tärkeitä, emme ole merkittäviä. Olemme keitä tahansa. Julkisuus ei ole kiinnostunut meistä. Emme ole asemissa. Presidenteille on tärkeätä, että luodaan harha turvatuksi tulemisesta. Se liittyy heidän toimintakykyynsä.

Todellisuudessa henkilöturvaaminen on täysin mahdotonta. Mikäli presidentteihin tapahtuneen vierailun ja tapaamisen aikana olisi haluttu suunnata isku, niin se olisi ollut monin tavoin mahdollista. Sinko-, miina- ja lennokki-iskut olisivat olleet mahdollisia kuten itsemurharäjähdeiskut.

Se että kaikki meni hyvin ei perustu turvallisuusjärjestelyiden hyvyyteen vaan terroristien passiivisuuteen. Onneksi Trump ja Putin ovat kaukana maastamme. Meidän ei pitäisi vetää Suomeen sellaista mitä täällä ei voida turvata kun tuhoavan voiman tahto on toinen. Meidän ei pitäisi synnyttää tarkoituksellisesti tilannetta, jossa Yhdysvaltain presidentti tai Venäjän presidentti tai molemmat kuolevat väkivallan kohteina Suomessa.

Voidaan näin ollen jälkikäteen todeta, että kaikki meni hyvin. Trump ja Putin keskustelivat Suomessa ja lähtivät elävinä pois Suomesta. Mutta kaikki oli terroristien käsissä. He eivät aktivoituneet Suomessa. Toivon tietenkin, että Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit eivät koskaan enää tapaa Suomessa. Tahdon olla niin isänmaallinen ihminen. En halua maahamme kohdistuvia erilaisia syytöspuheita. Tervetuloa puolestani tavalliset amerikkalaiset ja venäläiset Suomeen.