Presidenttiparin lapsen suojelu

Taas taakka lisääntyi. Presidenttiparillemme on tulossa lapsi. Kiihtyvän kulutuksen, ihmistsunamin ja ilmastonmuutoksen maailmaan.

Oloni oli raskautettu, kun kuulin raskaudesta. Maailma natisee liitoksissaan ja pursuilee yli planetaaristen rajojen. Näillä näkymin seuraavat parikymmentä vuotta vievät suureen välienselvittelyyn elonkehän kanssa.

Tällä hetkellä emme ota tulevia sukupolvia vakavasti. Näin ollen emme ota myöskään presidenttiparin syntyvää lasta vakavasti.

Me olemme yli-ihmisiä, presidenttiparin lapsi on ali-ihminen.

Minä en ajattele presidenttiparimme lasta 0-vuotiaana vaan nelikymppisenä ja minua hyytää. Minua raivostuttaa.

Suuret megatrendit minun kaltaiseni harvinaiseen älymystöön kuuluvan ihmisen on tietenkin huomioitava. Kasvu on megatrendi. Kulutus on megatrendi. Esimerkiksi Vaasan paisuttaminen toimintakyvyttömäksi on megatrendi.

Ennen ihminen ei hellitä ennen kuin kaaos on saatu aikaiseksi, niin Vaasassa kuin muuallakin.

Kun Vaasan liikenne ei enää toimi ollaan tyytyväisiä. Tätä tavoitettahan kaavoitus enentää ja saa sille aplodit.

Vaasa ei saa olla sopiva vaan sen on oltava kaupunginvaltuuston mielestä mahdoton. Sitten ollaan tyytyväisiä, kun ainutlaatuinen kaupunkimme on mahdottomuuden tilassa.

Vaasalle ei ole sopivaa olla Vaasan kokoinen eikä Helsingille ole sopivaa olla Helsingin kokoinen. Ahmintakulttuuri etenee kaikkialla.

Todellisuuden sieppaus ennen kuin presidenttiparin vauva ehtii aikuiseksi. Babyn ankeuttaminen on tavoite.

En halua lässytellä mitään hyvää onnea ja siunausta -puhetta. Sellainen on halpaa. Sellainen puhe nousee sieltä, missä pää pannaan pensaaseen.

Haluaisin olla presidenttiparin lapsen todellisuuskummi. Eikä se ole lässyttämisen paikka. Se on taistelun ja vastaansanomisen paikka.

Jos me emme ala kamppailla kieltäymyksessä ja nautintojen hillitsemisessä, niin syntyvällä lapsella ei ole mahdollisuuksia.

Hän joutuu ikätoveriensa kanssa elämän keskitysleiriin, jossa häneltä ei kysytä mitään.

En tietenkään pysty tietämään, kuinka todellisuudentajuinen ihminen presidentti Sauli Niinistö on. Jos hän sittenkin elää jossakin katteettomassa onnellisuuskuplassa niin en voi katsoa, että äänestän häntä uudestaan presidentiksi.

Olen nyt epävarma.

Jos taas hänen syntyvä lapsensa on taisteluhuuto elämän mielekkyyden ja omahyväisyyden rajoittamisen ja itsekkyyden estämisen puolesta, niin äänestän häntä.

Tällä hetkellä me elämme oletuksella, että vauvat ovat ali-ihmisiä. Ja me olemme ihmisiä.

Vanhemmat pitävät syntyviä lapsiaan ali-ihmisinä ja leikkikaluina suhteessa itseensä, mikä on törkeyksien törkeys.

 

--- No niin taaspa tuli lehteen kirjoitettua tekstiä, jolla tuskin saa ystäviä ja läheisyyttä. Vielä kun olen Vaasan kaupungin palkkalistoilla... Mutta muuta en pysty tekemään, jos katson itseni totuudelliseksi.