Otsikon ilmaisu tulee Yhdysvaltain merijalkaväen vaatimuksista. - Yhdysvaltain merijalkaväen täytyy olla taisteluvalmis kaiken aikaa. Joukot koulutetaan taisteluvalmiuteen ja taisteluvalmiutta ylläpidetään.

Tässä muuten ilmenee asenteeni blogini teemoihin.

Nehän ovat monilta osin tabuteemoja. - Niitä ei mielellään avata. Ei silloin kun puhutaan häkellyttävistä traumatisoitumisprosesseista eikä silloin kun puhutaan transsukupuolisuudesta.

Minä itse kävin läpi TAYSin transsukupuolisuuden koko diagnostisen jakson 2007-08. Tajusin ahdistukseni ja myös tietysti diagnosoiva taho tajusi sen. - Oli muusta kysymys. Mutta tästä voinee arvata kuinka syvällä ajatuksissani olen käynyt. - Siitä kasvoi myös syvä myötätunto niitä kohtaan, jotka saavat todella transsukupuolisuuden diagnoosin ja lähtevät transition polulle. Silloin tarvitaan taistelutahtoa ja taisteluvalmiutta. Tarvitaan transition suunnittelua ja tarvittaisiin hyviä henkiä ympärille, tarvittaisiin irvistelijöiden sijaan ihmisen hädän ymmärtämistä ja arvokkuuden edistämistä.

Sain arvostavaa tukea Transtukipisteestä, mutta sen resurssit eivät kauas kanna. Häkellyttävää oli keksijäprofessori Lynn Conwayn tuki pienimuotoisessa dialogissa kymmenisen vuotta sitten. - Muistoksi, eläväksi muistoksi jäi hänen kokemuskiteytymänsä: QUIET DIGNITY. - Sitä tahdon jakaa eteenpäin. - Transsukupuolisilta kaikkein hankalimmissa olosuhteissa ollaan juurikin riistämässä arvokkuus, se on vainottu ja uhattu ja nakerrettu. - Joillekin tieto transsukupuolisuudesta on yhtä kuin että kyseinen henkilö julistautuu epäpäteväksi työssään. Mitä! Näinkin on. Näinkin pöyristyttävän hullusti on.

Niin. Menin itse kohti dissosiatiivista psykoosia vuonna 2014. Silloin kyllä combat readiness katosi tyystin. -  Taisteluvalmiutta olen sittemmin rakentanut pitkälti itse. Pohtimalla, hankkimalla kirjallisuutta, etsimällä netistä artikkeleita.

Mitä kohdallani tapahtui: sitä en pysty mitätöimään enkä deletoimaan. - Jatkan teemojeni parissa niin kauan kuin hengissä olen. Aika aikaa pois tikittää. Täytyy tehdä arvovalintoja vaikka ne heikentäisivät markkinointikelpoisuutta ihmismarkkinoilla. Kun en edes pysty ajattelemaan, että joku ihminen enää rakastaisi minua niin mitä? - Se vapauttaa. Saa keskittyä missioonsa.

En ole koskaan ollut tyrkky. Olen enimmäkseen elänyt yksin ja yksineläjältähän vaaditaan jatkuvaa vietereilläoloa ja taisteluvalmiutta. - Ei minulla ole ollut olkapäätä, jota vasten itkeä.

Siis: kerron itsestäni, mutta en tahdo käpertyä itseeni.

Olen edunvalvoja kirjoittajana. Jos näin vähäistä edunvalvontaa tahtoo irvailla niin siitä vain.

Miten taisteluvalmiutta voidaan kehittää? Mikä uhkaa taistelussa menestymistä? - Suuria ja tärkeitä kysymyksiä.

Elämä on taistelua. - Ehkäpä ne jotka ovat voiton puolella ja kaikin tavoin hyväosaisia taloudellisesti ja muutenkin sen painokkaimmin tahtovat kiistää, leppoistaa totuutta joka on: elämä on taistelua.

Mitä transsukupuolisiin tulee niin todellisuuden olosuhteet, minäkokemus, pakottavat hänet taisteluun. Ja hän tarvitsee taistelussaan tukea. Jokainen tekee transsukupuolisten suhteen valintansa - onko passiivinen sivustaseuraaja, älyilevä pohdiskelija, itsensä fiilistelijä hyväksikäyttämällä transsukupuolisuuden olotilaa jossain toisaalla, viharikoksen tekijä - vai tukiresurssi.

COMBAT READINESS - todellakin.