Jokainen traumaattisesta rakenteellisesta dissosiaatiosta eheytyvä joutuu katsomaan menetettyihin mahdollisuuksiinsa.

Se on katkeraa katsomista.

Minun menetettyihin mahdollisuuksiini kuuluu avioliitto nuoruudessa ja lapset. - Niin niin! Olen elänyt kuten tiedostavan ihmisen suhteessa ihmistsunamiin pitääkin! Ei lapsia! Älä siitä lapsia!

Mutta tässä en pysty olemaan muuta kuin rehellinen. Olisin tahtonut, että aikanaan minulla olisi ollut vaimo ja että meille olisi syntynyt lapsi, lapsia.

Siinäkin olen rehellinen, että minulla oli liiaksi amnestisen trauman aiheuttamia paniikkitiloja, että olisin pystynyt turvalliseksi aviomieheksi ja isäksi.

Mitä minulle on tapahtunut? Juuri sen näin psykoosini aikana. - On olemassa lähtökohtaisesti erilaista psykoottisuutta, mutta minun psykoosini lähtökohta oli amnestinen trauma. Siksi kirjoitan nimenomaan dissosiatiivisesta psykoosista.

Kuten todettu amnesian sisältö on käsittääkseni aina sellaista mikä on rikoslakia vastaan. Amnesiaan kuulunee myös vaientaminen ja uhkailu.

Kun amnesia alkaa niin uhri ei tiedä olevansa amnesiassa. Uhri ei käsitä äkisti virittyviä kauhutilojaan.

Näin syntyy elämättömän elämän vuosia ja vuosikymmeniä. - Tällainen ihminen kyllä saattaa olla työteliäs ja aplodienkin kaipuussa. - Mutta hänen elämästään puuttuu nykyhetkeen juurtuminen. - Hän itse tietää sisäisen säikkymisensä.

Menetettyihin mahdollisuuksiin voi katsoa vasta sitten kun alkaa toipua. Juuri kun uusi onkin mahdollista - syntyy itsemurhia. On traumasta toipuvia ihmisiä, jotka terveyden alkaessa eivät kestä menetettyjen mahdollisuuksien näkymiä. He tekevät itsemurhan. - He eivät tee itsemurhaa välttämispuuhissaan, laatiessaan välttämisstrategioita ja syödessään oireisiinsa lääkkeitä. He tekevät itsemurhan silloin kun eheytyminen ja terveys on alussa!

Näin ei tietenkään pitäisi tapahtua.

Rukoilen itse voimia kestää menetetyt mahdollisuuteni ja sallin itselleni katkeruuden hetkeni - yrittäen kuitenkin välttää sitä etten loukkaisi ketään katkeruuden hetkellä (kuten eilen viimeisimmässä kirjoituksessani tapahtui).