Dissosiatiivisessa psykoosissa amnesian purkautuessa purkautuu myös kehomuisti. Dissosiatiivisesta psykoosista olisi tehtävissä järisyttävä elokuva. Psykoosin aikana kehon lukot ratkeilevat auki ja kehomuisti purkautuu.

Kaiken jälkeen minulla on taipumusta järkeilyyn. Pohdintoihin. Yritän suhtautua kokemuksiini tieteellisesti ja juridisesti.

Kehomuisti antaa todistajan lausuntonsa siitä missä keho on ollut läsnä - tai sitten jälleen kerran on sanottava: tuokin on  valhetta. Kehoni valehtelee. Minun on vaikea uskoa nimenomaan kehon valehteluun. Kehon kerrokset ovat toisaalla kuin rationaalisessa päättelyssä.

Kehomuistin purkautuminen on hallitsematonta. Tietoisuus seuraa ikään kuin vierestä tätä purkautumista. - Tämän purkautumisen uhri kokee ehkäpä syvimpänä hulluuden hetkenään ja siksikin kirjoitan. - Jos jotkut kirjoituksistani saisivat jotakin oivallusta elämäänsä niin hyvä.

Mahdollinen lukijani huomannee, että olen valinnut ortodoksisen ristin tien. Se on ristin kantoa ja kilvoittelua eikä siinä enää haeta korvauksia kärsimyksiin. Syyllisiä ei haeta eikä mahdollisia syyllisiä nimetä.

Katson, että hyvissä ajoin ennen psykoosiani Jumala johdatti minut ortodoksisuuden piiriin. Koen johdatuksen elämässäni.

Mutta silti mietin miten suhteessa tieteeseen ja taiteeseen dissosiatiivista psykoosia amnesian purkautumisineen pitäisi dokumentoida.

Dissosiatiiviseen psykoosiin amnesian purkautuessa liittyy erikoisia, kummallisia fyysisiä näkyjä, jotka varmasti säikähdyttävät ympäristöä.

Kehomuisti on kehollinen nauhoite, joka purkautuu amnesian purkautuessa.

En usko, että psykiatrisessa hoidossa tänään on riittävästi osaamista hoitaa ihmistä, jolla on meneillään dissosiatiivinen psykoosi. Tässä ollaan aivan alkeissa - ja jälleen siinä on syytä kirjoittaa blogia.