Kieli luo pään sisältöjä. Kieli luo moraalin. Meidän jokaisen sisällä tapahtuu sisäinen puhe. - Tuohon sisäiseen puheeseen yritetään vaikuttaa. Jos vaikutus onnistuu niin ennen kiltti ihminen alkaa tehdä piruja. Yhtäkkiä hän liittoutuu saatanallisen kielipelin imuun.

Yritän havahduttaa ihmistä olemaan heikkouksistaan tietoinen. Ja heikkouksista suurin on se, että ihminen on yleisesti ottaen sellainen kuin hän on. Hän on äkisti virran viemä. Sekin joka fiilistelee tänään kokien itsenäisyyden erinomaisuutta.

Ihmisen täytyisi olla varovainen ihmisen suhteen. Senhän historia osoittaa. - Aivan tavalliset saksalaiset Hitler imaisi mukaansa. Aivan tavallisille saksalaisille Hitler muokkasi kielipelin, joka salli brutaalin väkivallan.

Aina on poikkeusyksilöitä. Mutta massat eivät ole poikkeusyksilöitä. Ne ovat virran viemien liittoutumia ja tällaiset liittoutumat hyvässä ja pahassa ovat aina mahdollisia.

Tänä päivänä on saalistuksen kielipelejä, joihin blogini ei voi toivoakaan vaikuttavansa. - On laillista saalistusta, joka on häikäilemätöntä ja on häikäilemätöntä laitonta saalistusta. Tässä suruni on suuri ja pohjaton.

Kun yritän vaikuttaa tavallisen ihmisen välinpitämättömyyteen sinänsä ymmärrettävissä onnellisuuskuplissa niin sitten juuri nyt kun ei pitäisi olla niin on myös varsinaista saalistusta.

Saalistus saastuttaa. Tavallinen ihminen saastuttaa huomaamattaan ja käsittämättään. Saalistus saastuttaa koska se on päättänyt saalistaa. - Saalistukselle ei ole yleistä hmisarvoa. - Saalistukselle sen päämääriä tukematon ihminen on hyödytön.