Ihmiselle yleensä on luonnollista hakea meisyyttä. Itsestäni en enää oikein tiedä. Enkä ole koskaan oikein tiennyt.

Mutta käsitän meisyyden hakemisen kyllä. - Mitä sekasortoisemmalta maailma näyttää sitä voimakkaammin tarraudutaan erilaisiin meisyyden ratkaisuihin. Siinä tapahtuu myös suuria epäonnistumisia. Ihmiset antavat itsensä pahan meisyyden käsiin.

Meisyys on kipeä asia. - Joskus syntyy murhia siksi, että joku on kadottanut yhteytensä. Hän vajoaa yksinäiseen, kaunaiseen ja katkeraan epätoivoon. Hänen syrjäytymisen vihansa räjähtää ja aiheuttaa käsittämättömiä tekoja.

Mutta on erilaista tiukkaa heimolaisuutta, joka synnyttää väkivallan kahleet.

Tällä hetkellä planetaarinen kaaos lähestyy vauhdilla.

Suurin me - ihmiskunta kokonaisuudessaan - on epäonnistunut kun se ei pystynyt johtamaan itseään vaan aiheutti tsunamimaisen paisumuksen.

Trump yrittää riuhtoa Yhdysvaltoja eroon globaalista ja kaikkialle vyöryvästä meisyydestä hirvittävine planeetan kulutuksineen eikä siinä koskaan voi onnistua. Trumpilainen ajattelu olisi saattanut olla uskottava heti toisen maailmansodan jälkeen, mutta tänään sen uskottavuus on mennyt.

Joskus ajattelen maailmantuskassani - minulla on ollut aina maailmantuska - että minun pitäisi löytää jostain kaukaa vuorilta köyhä askeettiveljestö ja vetäytyä elämään sen kanssa loppuelämäni katkaisten kaikki netti- ja muut yhteydet pöyristyttävän hulluksi käyneeseen ihmiskuntaan.