Voisi sanoa niinkin, että kaunis ihminen on se, joka tajuaa olevansa maailmassa kylässä. - Ulkoisesti maailman kauneinkaan nainen ei ole kaunis, jos häneltä puuttuu tämä taju.

Kaunis ihminen on huolestunut, ettei kohtele kaltoin isännän taloa. - Olkoon hänen käsityksensä isännästä sitten Jumala tai Evoluutio.

Kun mennään kylävierailulle jonkun luokse ei ensimmäiseksi paskanneta olohuoneen lattialle. Tai revitä verhoja ikkunoista tai lyödä kirveellä reikää seinään. Jos kylävieras odottaa, että isäntä kiittää tai on välinpitämätön niin sitten hänellä on todella päässä vikaa.

Kun katson ihmistä niin näen itsekeskeisyyttä, itseylpeyttä, korskeutta - itsestäänselvyyttä maailmassa. Kaikki tämä on annettu minulle tuhlattavaksi. - Niin kuin isäntää ei olisi. Mutta isäntä on olkoon kuten sanottu Jumala tai Evoluutio ja isännällä on luonnonlait käytössään. Ehkä hän käyttää vaieten luonnonlakeja. Mutta vieras saa tajuta, että isäntä on olemassa ja että hän oli kylävieras, joka ei noudattanut talon tapoja.

Tässä tilanteessa nyt olemme.

Meiltä puuttuu vieraan siveys. Vieraan kysymykset. Me meluamme, mutta emme kysy. Ja jos kysymme niin emme anna isännälle suunvuoroa vaan vastaamme hänen puolestaan.