Jos tänään syntyy ja kun syntyy jossain juhannusvauva niin mitä se tarkoittaa hänen vanhempiensa pohdinnan ja aivotyön tasalla. - Se tarkoittaa 80 vuoden optimismia, jos ajattelemme, että tuo vauva vanhuksena aikanaan kuolisi 80-vuotiaana.

Minä täällä soitan hälytyskelloja. - Planetaarinen kaaos nykymenolla näyttää torahampaansa noin 20-30 vuoden sisällä. - Minulle itselleni tuo aika riittää suhteessa sairauksiini mainiosti. - Minä soitan hälytyskelloja nyt. Katson, että se on missioni ja elämäntehtäväni. Kun olen mennyt hälytyskelloni vaikenevat.

Niin. Minä mietin onnellisuuskuplakuluttajia, joilla on suhteessa vauvaansa 80 vuoden optimismi eivätkä he edes vaivaudu pohtimaan mitä planeetallamme todella tapahtuu. Heitä kiinnostaa oma turruttava kielipeli oman onnellisuuskuplan sisällä.

80 vuoden optimismi perustuu täydelliseen havahtumisen aistin puuttumiseen. Yhtälömme muuttujat ovat niin rajusti ristiriidassa keskenään. Tai muuttujien suhde toisiinsa on sellainen, ettei 80 vuoden optimismille löydy lainkaan näyttöä.

Muistamme Stephen Hawkingin sanat, että ihmiskunnan tulee löytää itselleen uusi elinkelpoinen planeetta 100 vuoden kuluessa. Näin sanoo suuri tiedemies. Mikä minä olen väittämään vastaan. - Jo sitä ennen kaaos puhaltaa läpi planeetan.

No mutta kyllä kai havahtunut ihminen käsittää, että ihmiset tahtovat synnyttää itselleen leikkikaluja ja elämän sisällön antajia. Lapsi on väline eikä päämäärä. - Muutoin nykytodellisuus ei olisi mahdollinen.