Kahta et näe: - Ilmastonmuutosta ja ihmistsunamia.

En ole ihmisvastainen. Mutta olen tolkuissani. Siksi kirjoitan, että kirjoittaminen ankkuroisi minut tolkkuun.

Ilmastonmuutos on dokumentoitu. - Ihmisen valtaisa käsittämätön lisääntyminen on dokumentoitu.

Media käsittelee erittäin vähän ilmastonmuutosta ja tuskin ollenkaan ihmistsunamia. - Muistutan, että vuonna 1900 ihmisiä oli 1,6 miljardia ja tänään 7,5 miljardia.

Koen niinkin, että kirjoittajan tehtävänä on olla myös planetaarinen sanoittaja, vaikka ajan henki hänet demppaisi.

Ajan hengellä ei ole keinoja käsitellä ilmastonmuutosta eikä ihmistsunamia ja siksi niitä paetaan. Tästä kirkot ovat hyvänä esimerkkinä. Uskonnot eivät tahdo tavoitella elonkehän perimmäistä olemusta. Sama koskee uskonnottomuutta. Uskonnottomat ovat uskovaisten tavoin rähmääntyneet omiin mielihyväprosesseihinsa. Edesmennyt pääsiäinen on siitä hyvä esimerkki sillä se on eri tavoin syömisjuhla. Pitoparty. Perheet kokoontuvat patojen ääriin lässyttämään paskaa, jota luomakunta kavahtaa.

Täällä Vaasassa missä kirjoitan on väljyyttä, on merellinen raikas ilmasto. - Väkeä ei ole liiaksi. Täällä on osaavia ihmisiä ja osaavat ihmiset luovat työpaikkoja.

Silti näen sellaista mikä ei ole psykoottista näkemistä. - Minä vain otan huomioon ilmastonmuutoksen ja ihmistsunamin.

Vaasastakin tulee väistämättä yhä enemmän eri tavoin pakolaisten kaupunki. - Ja mitä he ovat tehneet? He ovat tehneet samaa kuin vaasalaisetkin. Siis lisääntyneet sitä miettimättä sillä sehän on jokaisen oikeus. He ovat pyrkineet rakentamaan olosuhteisiinsa oman onnellisuuskuplan ja kun se ei ole onnistunut niin he ovat lähteneet esimerkiksi Suomeen.

Suomi slummiutuu kuten koko maailma.

Merissä muovijäte muodostaa oman painavan planeettansa.