Surkeilematon niin sanottu roskakirjallisuus saattaa sisältää erittäin arvokasta tietoa ihmisyydestä ja ihmisyyden ilmenemismuodoista.

Kitsch ja tärkeily liittyvät toisiinsa. - Me osaamme katsoa menneiden aikojen tärkeilyä kauhunsekaisesti nauraen. - Juuri nyt mielessäni on filminä jokin Hitlerin tärkeilevä paraati natsi-Saksan tärkeilevine merkkeineen.

Kun Hitlerin kitsch tapahtui niin se ei ollut tapahtumishetkellä menoihin osallistujille kitschiä.

Uskallammeko katsoa itseämme tässä ajassa ja kysyä: - Herra paratkoon, onko tuokin vain kitschiä?

Kitsch vahvistaa sitä mikä on eikä se avaa uusia näkökulmia.

- Kirjoittajan tehtävänä on paljastaa kitschiä. - Missä löydämme kitschin siellä eteenpäinmeno on ehkä mahdollista vaikka suurin osa ihmiskunnasta tahtoo nimenomaan toistaa rutiinia - vaikka se olisi täyttä kitschiä suhteessa elonkehän todellisuuteen.

Luonnonsuojelusta on aikoja sitten tullut kitschiä. Kaikki ihmisryökäleethän väittävät olevansa luonnonsuojelijoita! Kuka muuta väittäisi! Ei edes Trump tai Taavetti Rumpunen. - Kaikki olemme luonnonsuojelijoita ja asiat menevät täysin päin helvettiä todellisuudessa.

Myös monet netin keskusteluketjut ovat kitschiä. Niissä ei juurikaan keskustella sillä keskustelu syntyy reilusti erilaisista mielipiteistä. - Keskusteluketjuissa ollaan tänään usein suukkosilla keskenään. Samis samista halaa.

Vihakeskusteluketjuissa kaikki vihaavat samalla tavalla.

Suhteessa turvapaikanhakijailmiöön on kitschkuorrutus. - Seuraava tulija-aalto on ehkä niin korkea, että tulijat pudottavat sinut punkastasi pois ja heittävät ovesta pihalle. - Jos et ole varautunut tähän vaihtoehtoon ja kokenut siihen liittyviä tuntemuksia niin et käsitä mitä juuri nyt tosi todellisuudessa tapahtuva ihmistsunami merkitsee.

Ihmistsunamin atomimallissa on kaksi ihmistä - mies ja nainen, värillä ei väliä - jotka menevät suhteessa todellisuuteen lisääntymispsykoosiin. - Emme voi olla onnellisia ellemme monista itseämme babyina. - Tämä onnettomuuden pelko on suhteessa planeetan totuuteen ja vaatimuksiin tärkeilyä ja kitschiä.

Miltähän muuten tärkeilijöistä tuntuu juuri nyt lukea näitä rivejä?

Kitschin paljastaminen aiheuttaa tyhjän kauhua. - Joku parahtaa: Olenko koko olemukseltani täynnä tärkeilyä?

Saatat ollakin.

Joka hetki yritän uskaltaa kysyä itseltäni: - Mikä minussa on tärkeilyä? Millä tavoin olen kitschpaskiainen.