Oletko yleistyneessä paniikissa? Pelottaako kauppaan lähteminen? Pelottaako paikallisbussiin istuminen? Pelottaako päiväkävelylle lähteminen, koska pelkäät että irtoat ruumiistasi etkä tiedä kuinka pääset takaisin kehoosi... Pelottaako ensi yö koska pelkäät jälleen kerran herääväsi kauhuun, jossa olevaisuus kaatuu päälle. Jossa olevaisuus muuttuu nitistäväksi aineeksi, johon sinä et mahdu... et pysty hengittämään... pelkäät tukehtuvasi olevaiseen ja koet tukehtumisen helvettiäkin suurempana helvettinä... salaat helvettisi, koska eihän muille ihmisille tämmöisiä pysty puhumaan... pitävät hulluna...

No, nyt minä antaisin tehtävän.

Tee vaikka tietokoneelle tiedostoja elämäsi kymmenvuotiskausittain ja ryhdy kirjoittamaan sitä mitä elämästäsi muistat. - Voit ehkä törmätä ällistyttävään havaintoon: et muista paljon mitään!

Tämä saattaisi olla merkki traumaattisesta amnesiasta ja amnesiataipumuksen herkistymisestä koskien koko elämää.

Mistä siis sinä oikein tulet? - Ns. tavalliset ihmiset muistavat menneisyyttään hyvinkin yksityiskohtaisen seikkaperäisesti.

Minä jouduin tekemään omassa elämässäni sen järkyttävän havainnon, että en muista menneisyydestä juuri mitään.

Tänään on toisin. - Maadoitun elämääni. Ja tästä maadoittumisesta käytän toista sanaa: VALAISTUMINEN.

Minun blogini ei ole tieteellistä tutkimusta! - Vasta jos joskus pääsen kiinni väitöskirjatyöhön niin se tulee olemaan tieteellistä tutkimusta.

Voisi sanoa niin tässä vaiheessa, että Traumasavotta on väitöskirjan taustapohdiskelua. - Julkista semmoista. - Traumasavotta saattaa ole tie väitöskirjaan.

Olen oireillut tänne suurin tunteenpurkauksin. - Se oli välttämätöntä ennen. - Ei tänään.

Vielä hetki sitten se oli välttämätöntä.

No niin. - Sinulla on elämäsi etkä pysty pakottamaan tapahtumien kulkua. - Asiat etenevät niin kuin ne etenevät.

Minä olen elänyt helvetillisen vaikean elämän vaikka olen pitänyt huolta siitä, että teen työni kunnolla.

Minulla ei vain ole ollut mukavaa elämässä. - Esimerkiksi kesäloma on merkinnyt minulle aikaa oireilla entistä enemmän.

Mutta kivikova väitteeni on, että monissa potilastapauksissa paniikkihäiriö ei ole paniikkihäiriö sillään vaan sen taustalla on amnestinen traumahistoria. - Ihminen ei muista sitä minkä hän tietää.

Kun ihminen muistaa... hänen on kirjoitettava koko elämänsä uudelleen. - Hänen tehtävänsä on profiloida itsensä uudelleen. - Se ja juuri se johtaa voimaantumiskokemuksiin.