Dissosiatiivisesta identiteettihäiriöstä kärsivälle ihmiselle - hänelle jolla aikaisemman puhuntatavan mukaan oli sivupersoonia - tänään sanotaan eriytyneitä persoonallisuuden osia - tervehtyminen on eheytymistä. - Ihmistä koostetaan uudelleen ja ihminen juurtuu realiteetteihin uudella tavalla.

Minulla on sellainen oletus, että häiriötilassa ihmisellä on paljonkin maagisia selityksiä.

Itsehän sukelsin vuonna 2014 automaattikirjoituksen kautta. - Automaattikirjoitus hajotti minussa olevat voimakentät hajalleen. Jo vuonna 2006 transsukupuolisuuden kokemuksen myötä oli alkanut lähtölaskenta suurta pyörrettä kohti.

Tänään on tänään. - Minussa oleva tarve maagiseen ajatteluun on vähentynyt.

Mutta silti on niin, että olen totta tosiaan todistanut elämässäni selittämätöntä. - Se tekee varovaiseksi. Me emme tiedä kaikkea. Kaikki ei ole meille selittynyt.

Tänään fyysikot selittävät, että aineen on mahdollista syntyä tyhjyydestä. - Tämäkin on minulle vain eräs runouden muoto, joka perustuu ihmisen aistihavaintoihin. Ihmisen matemaattisiin kaavoihin. Ihminen ei pysty ylittämään matematiikkaansa. Matematiikan tuolla puolen lienee... jotain.

Ajattelen - olemme aika pieniä olentoja avaruudessa... emmekä kykene koskaan ylittämään rajoituksiamme. Niin, jollei jokin voima rajoituksia poista.