Vuosia sitten eräs henkilö teki itsemurhan. - Hänen autossaan oli minun puhelinnumeroni. Niin minulle on kerrottu. - Hän ei ennen itsemurhaansa koskaan soittanut. - En tietenkään paljasta mikä tämän henkilön linkkaus oli minuun. - Olimme hyvin etäisiä elämän käytännössä. Mutta kuitenkin.

Tänään mietin mitä tekisin tälle tutkimuslinjalle. - Olen varovainen.

Mutta amnesian purkauduttua olen käsittämässä, että hänen itsemurhansa oli viesti. - Se oli viesti minulle. - Saatan olla väärässä, mutta pidän sitä juuri nyt todennäköisenä.

Niin. - Itselläni on täysin pidäkkeetön huumorintaju. - Aivan kauhea huumorintaju. - Sen varassa olen mennyt elämässäni eteenpäin. - Uhriuteni on jotakin niin kammottavaa ja kreisiä, että mitä --- minun on pakko lopulta nauraa.

Mutta että kuvioissani joku on saattanut muotoilla tuskansa viestiksi tekemällä itsemurhan. - Se kyllä vakavoittaa ja tukaloittaa.

Minulla on sellainen oletus, että tämä henkilö oli samoista syistä traumatisoitunut kuin minäkin. - Hänellä vain ei ollut teorianmuodostusta. - Hänellä ei ollut tietoa rakenteellisen dissosiaation teoriasta, joka on minua auttanut vaikka itsekin menin DP:n dissosiatiivisen psykoosin läpi jolloin loppuni oli enemmän kuin lähellä. - Ja jolloin myös julkisesti pelleytin itseni.

Missään tapauksessa mikäli edesmennyt henkilö olisi soittanut minulle ja kertonut tarinansa niin en olisi pystynyt ottamaan sitä vastaan. - Olisin suuttunut. Pannut vastaan. - Tänään en olisi tehnyt sitä vaan olisin lähtenyt siltä istumalta liikkeelle tukemaan kohti asiantuntevaa apua.

Tilanteeni tässä suhteessa tapahtuneen jälkeen on hankala.

Kyseisen henkilön itsemurha viestinä profiloi trauman aiheuttajatahoa ainakin juuri nyt ajatuksissani oleellisella tavalla.

Kaiken kaikkiaan: - Mitkä olivat historialliset mittasuhteet missä minä olin uhri? Mitä todella tapahtui?

Tässä kaikessa on itsesuojelun takia oltava äärimmäisen varovainen.

Kun kaiken jälkeen minulla kuitenkin on pieni elämäni niin olen päättänyt että arvostan tätä tilannetta ja pidän elämästäni huolta.