Dissosiatiivisessa identiteettihäiriössä (DID) ihmisellä on kuten ennen sanottiin sivupersoonia. - Nämä sivupersoonat voivat olla eri ikäisiä ja ne voivat edustaa eri sukupuolia.

DID-ihminen - minä käsitin lopulta DP:n (dissosiatiivisen psykoosin) ja pakkohoidon kautta olevani sitä - ei missään tapauksessa tarvitse hyvinvointinsa edistämiseksi sukupuolen korjausta! - Hänen ytimensä menee traumakokemuksiin, traumaattiseen amnesiaan.

En kiellä sellaista mahdollisuutta, etteikö anatomiaan voisi syntyä sen vastakkainen kokonaispersoonallisuus. - Siis että miehen anatomiaan syntyy nainen (naisen anatomiaan mies). - Joka tapauksessa on näyttöä siitä, että sukupuolenkorjaushoidot ovat eräille ihmisille välttämätön edellytys hyvinvointiin. - Sehän on monella tavoin rankka taival, joka edellyttää korjausprosessiin menevältä ihmiseltä suurta ryhdikkyyttä, itsekuria ja ponnistelua tavoitteen suunnassa, joka on sujuva läpimeneminen identifioidussa sukupuolessa hoitojen jälkeen. Miehen anatomiaan syntyneen on niin sanotusti opiskeltava naiseuden oppimäärä. - Ei yksinkertaista!

Minua irvailtiin pitkin nettiä kun aikanaan tahdoin olla transsukupuolisten edunvalvoja. - Mutta sitä nyt kuitenkin pienimuotoisesti blogistina olen. - Tahdon, että sukupuolipahoinvointiin liittyvä kärsimys ymmärretään. Ja tehdään tekoja, jotka mahdollistavat tarvittavat hoidot myös köyhille transsukupuolisille.

Oma taipaleeni on toisenlainen. Minussa puhui aikanaan sivupersoona, joka oli nainen. - Paheksuin suunnattomasti, kun hän ei elämän realiteeteissa tullut kuulluksi ja arvostetuksi. - Hämmästelin. Mutta mikä oli minulle käsitettävää ei ollut sitä muille. - Minä ajattelen olleeni syvähenkisyyden tilassa, mutta elämä ei ole kovinkaan syvähenkistä.

DP - dissosiatiivinen psykoosi - oli sekä siunaus että että kirous. - Kävin niin lähellä itsetuhoa kuin mahdollista. - Mutta kun olen selvinnyt tähän päivään niin olen valaistunut traumaperustastani ja siitä minkälaista apua tarvitsen päästäkseni eteenpäin.