Amnesian purkautuessa uhri näkee traumafilminsä, jonka totuusarvoa hän pohtii. - Käynee niin että kehomuisti äänestää traumafilmin totuudellisuuden puolesta. - Räikeimmin kehomuisti purkautuu dissosiatiivisessa psykoosissa. - Voi käydä niinkin, että aikuinen mies harjoittaa riisumista julkisella paikalla ja elää ikään kuin psykoottisena kaikuna elimistöllisesti sitä kun hänen pakotettiin riisumaan vaatteensa hyväksikäyttäjän edessä.

Otan esimerkin - en omasta elämästäni - että hyväksikäyttäjä on pappi. Tietyn niminen pappi tietyssä sosiaalisessa kontekstissa. Hän on luonut uskottavan ja julkisesti luotetun peitehahmon itsestään ja nauttii siitä. Kitsch, jonka ytimessä on mielistely ja hyvittely, lähtee siitä, että se mikä näyttää hyvältä on hyvää. - Ja ihmiset eivät helposti luovu käsityksistään. - Joku muu pappi - kasvoton pappi toisaalla - olisi voinut tehdä sitä mitä uhri kertoo meidän pappimme tehneen.

Amnesian purkautuessa uhrin pitkä oireiluhistoria jopa pakkohoitoineen psykiatrisessa sairaalassa asettautuu kitschmuuria vasten. - Mitä uhrin pitäisi tehdä? - Ehkä sittenkin edetä sisäisen totuuden suunnassa vaatimatta sille ulkoista huomiota.