Olen tehnyt viime vuosina ankaran traumatyön. - Se ei ole ollut velttoilua.

Tiedän, että blogini on ollut hetkittäin todellakin vuodatusta. - En aina ole osannut olla harkintakykyinen.

Olen etsinyt netin kautta materiaalia. Joitakin kirjoja olen hankkinut.

Onno van der Hartin, Ellert Nijenhuisin ja Kathy Steelen teos Vainottu mieli, rakenteellinen dissosiaatio ja kroonisen traumatisoitumisen hoitaminen on korvaamaton.

Käytin traumamuistoista traumafilmin käsitettä, joka tarkoittaa että traumafilmissä on erilaisia aineksia. Joku on totta, joku on oman filminsä näkijän kehitelmää. Tätä kehittelyä ei tapahdu tietoisen valehtelemisen suorittamiseksi.

Näin traumatisoituneen ihmisen ei tarvitse jumittua loputtomasti pohtimaan filminsä totuusarvoa. - Kun hänellä on traumafilmi niin se on terapian aloittamiseksi riittävää.

Eräs järkyttävimmistä asioista matkallani kohti uusia aikoja oli tajuta erittäin syvällisesti ja havainnollisesti, että keho muistaa. Keho tallentaa kokemuksia.

Uskon kaikkeen sellaiseen terapeuttiseen työhön missä ihmistä hoidetaan kokonaisuutena. - Traumasta toipuminen ei ole pelkkää sanoittamista.

Oman traumafilmini yksityiskohtia en paljasta. - Se ei välttämättä tunnu traumatisoituneen ihmisen mielestä oikeudenmukaiselta.

Tänä päivänä näen oirehtimiseni seurauksena dissosiatiivisesta amnesiasta, joka purkautui erittäin dramaattisella tavalla.